Monday, September 10, 2012

Kelyje--Kerouac--It's a long, lonely road

MY Angel Linas blog


Visi yra skaitę arba bent jau susidarę vienokią ar kitokią nuomonę. Tačiau legendinė Jack Kerouac knyga Kelyje-On the Road--turėjo milžinišką poveikį man ir mano tranzuojančiai kartai abiejose Atlanto pusėse. Buvo idomu skaityti autoriaus išpažintįSakoma, kad jei pabandytume atsieti knygą nuo hipių ar bitnikų ideologijos, kas iš jos liks? Kelionių dienoraštis? Romano veikėjai  — amžinai apsvaigę, apdriskę, gyvena nuo miesto iki miesto, nuo moters iki moters, kurioms jie žada aukso kalnus. Ir tai nėra tuščias laiko leidimas. Tai gyvenimo filosofija, gyvenimo prasmės paieškos. 

— Tu manai, kad mes baigsime gyvenimą kaip valkatos?
— Kodėl ne? Ž
inoma, taip ir bus, jei panorėsime. O kas čia blogo? Gyveni sau, dėmesio nekreipdamas į kitų norus, — o ir tau niekas nesuka galvos, ir droži savo keliu, ir esi pats sau ponas." 

Positive affirmation for the day: There was nowhere to go but everywhere, so just keep on rolling under the stars. Nothing behind me, everything ahead of me, as is ever so on the road.
--- Jack Kerouac

Kryzkalnis, Jaunius Dragūnas a.a. ir Kristupas Petkūnas 1969 vasara tranzavome i Talinna.....

Straipsnis Kauno hipiai: mažoji išpažintis
Čia spausti ::   KAUNO COMPANY

Taip, knygos herojai visą laiką kelyje. Jie dumia iš Niujorko į San Franciską, kaip mes kadaise is Kauno į Rygą arbaTalliną. Jie klausosi džazo, filosofuoja, ieško atsipalaidavimo, naujų pojučų ir tiesos. Didžiausias jų troškimas -- nebūti daiktų vergais ir patirti tikrą gyvenimo džaugsmą. 

Jauna karta raso apie knygą:
---"Kažkaip neužkabino. Bandžiau skaityt ir seną ir naują leidimą, bet rezultatas tas pats - padėjau į šalį. Ir vis dar nesuprantu, kuo ji kai kuriuos žmones žavi...Reiks dar kartą pabandyt perskaityt, reiks..."

Sudėtinga aprašinėti kultines knygas. Atrodo, kad visi yra jau susidarę savo nuomonę. Ar verta dar piršti savąją? Taip, verta! Norime išgirsti visų jūsų nuomonę, tad maloniai prašome palikti savo komentarą.

Su pagarba, Švieselė 

“I was halfway across America, at the dividing line between the East of my youth and the West of my future.” 
― Jack KerouacOn the Road

P.S. Užsidėkit savo mėgstamą džiazo plokštelę ir skaitykit.

No comments:

Post a Comment